+31 (0) 118 - 593133
info@breezandvakanties.nl Inloggen eigenaren mijn Breezand

Breezand Vakanties; The place to BEACH!

Start bouw nadert voor nieuw, gasloos ‘Duinhotel Breezand’ in Vrouwenpolder

visual groen.jpgdinsdag 26 juni 2018 09:04

De start van de bouw van het nieuwe duurzame receptie complex van Breezand Vakanties met verschillende faciliteiten komt steeds dichterbij en dus worden er al volop voorbereidingen getroffen om de bouw te laten beginnen. Betrokken partijen streven er naar om in augustus te beginnen met grondwerkzaamheden om vervolgens direct na de bouwvakantie te starten met de hei-werkzaamheden.

De laatste paar maanden is er binnen het plan nog flink gesleuteld en dan vooral op het gebied van duurzaamheid en comfort. Omdat het gehele gebouw op gaat in het groene duinlandschap van de omgeving is er voor gekozen om ook deze groene uitstraling door te voeren in de exploitatie van het gebouw. Het hotel zal aan de strenge eisen van het GreenKey Gold label voldoen. Er zijn samen met Ingenieursbureau M3E en installateur H&R installatie verschillende nieuwe duurzame technieken geïntegreerd in het gebouw. Het resultaat is een receptie met hotelsuites, restaurant, verwarmd zwembad en wellness faciliteiten zonder gasaansluiting!

GPR-meting
Volgens een recent uitgebracht rapport op basis van een recente meting volgens de methode van GPR Gebouw, komt de totaalscore voor de duurzaamheid uit op 8,3. Uitgangspunt van Breezand Vakanties was een totaalscore van minimaal 8. Bij een meting volgens de GPR Gebouw methode wordt er gemeten aan de hand van 5 punten: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde.

Op vier van de thema’s wordt een score hoger dan 8 behaald. De score op Energie is zelfs 9,1, onder andere door toepassing van gebalanceerde ventilatie met WTW, lucht warmtepompen, efficiënte verlichting, hybride zonnepanelen en een systeem voor energiemonitoring.

Door het gebruik van duurzame materialen tijdens de bouw en slimme technieken voldoet het gebouw aan het keurmerk GPR 8! Wat staat voor maximaal leefcomfort en een minimale ecologische voetafdruk.

Onze bouwpartners zijn:
Bouwgroep Peters | RoosRos architecten | IMD Ingenieurs | M3E Adviesbureau en ingenieursbureau | H&R Installatie | Walcheren Elektrotechniek

« Terug naar het overzicht