Vrouwenpolder is een gezellig dorpje, ingeklemd tussen het Veerse meer, de Noordzee en het mooie achterland van Walcheren. De monumentale steden Veere en Middelburg, de mooie havenstad Vlissingen en het mondaine winkelstadje Domburg behoren tot de directe omgeving. Dit alles aan elkaar verbonden met prachtige fietspaden dwars door akker, duin en bos. De rondom de kerk gelegen gezellige dorpskern van Vrouwenpolder heeft een diversiteit aan restaurants en cafés met leuke terrasjes en winkeltjes. In het centrum vindt u ook een mooie supermarkt, een viskraam en een warme bakker.

Er zijn tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden op Walcheren te zien en te doen. Bekijk hier hier de Zeeuwse pareltjes:

Te zien & te doen in de omgeving

Ontdek het mooiste van Zeeland!

Met de familie of lekker met z’n tweetjes zon, zee, strand, wandelen, sporten en mosseltjes eten met het geruis van de zee op de achtergrond.

Actief Vrouwenpolder
In Vrouwenpolder maakt u kennis met een diversiteit aan algemene en specifieke (water-) sporten.

Van rustig tot zeer actief, voor een ieder wat wils! Vissen, fietsen, wandelen, paardrijden, zeezeilen, waterskiën, wakeboarden, suppen, mountainbiken, (kreeft)duiken, windsurfen, kite-surfen en in de winter kite-, buggy- of blowkarten. Het hele jaar door actieve gezelligheid in het gemoedelijke toeristendorp Vrouwenpolder.

Ontdek het strand

Uit eten in Vrouwenpolder

Bij een bezoek aan Vrouwenpolder mag de inwendige mens natuurlijk niet vergeten worden. Misschien is dat zelfs wel de reden voor uw bezoek aan Vrouwenpolder… In tegenstelling tot wat u bij een dorp als Vrouwenpolder zou verwachten is het aanbod zeer divers.

Er is werkelijk voor ieder wat wils. In een dorp direct gelegen aan de Noordzee en het Veerse Meer mogen schaal-en schelpdieren evenals vis en zee gerechten natuurlijk niet ontbreken.

Bekijk hier de vele leuke restaurants in
Vrouwenpolder en enkele aanbevelingen
uit de omgeving!

Brasserie Dune

Restaurants

Ontdek de idyllische steden in de omgeving!

Middelburg
Vlissingen
Veere
Domburg
Zierikzee
Middelburg

Maak kennis met de cultuur en geschiedenis van Zeeland

Middelburg, hoofdstad van de provincie Zeeland, is een aantrekkelijke, trotse stad met een rijk verleden. Fraaie grachtenpanden, kronkelende steegjes, een laatgotisch stadhuis en de toren ‘Lange Jan’: er valt van alles te bewonderen in Middelburg.

U brengt gemakkelijk een dag wandelend door in de smalle straatjes en langs de grachten van de oude binnenstad van Middelburg. Of maak een boottocht door de grachten, want ook een rondvaart behoort tot de mogelijkheden in Middelburg. Vervolgens kunt u zichzelf trakteren op een bezoekje aan een van de goede restaurants waar Zeeuwse specialiteiten op het menu staan. Naast de leuke kroegen en cafés kunt u natuurlijk ook gebruik maken van het grote winkelaanbod waar Middelburg om bekendstaat.

Vlissingen

Het levendige Vlissingen met schitterende Boulevard!

De belangrijkste attracties van Vlissingen zijn de lange boulevard - de langste van Nederland - en de mooie stranden. Je zou bijna vergeten dat er in de stad ook driehonderd gebouwen staan die de stad zijn typische maritieme sfeer geven. Het bewogen verleden van Zeeland wordt in het muZeeum tot leven gebracht. Via de nieuwste multimediatechnologie komen bezoekers meer te weten over scheepsbouw en zeeslagen, overstromingen en visserij.

Veere

Historisch Veere aan het Veerse Meer!

Historisch Veere is een plek waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. Dwalend door de straten zie je de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. De Grote Kerk is een van de kenmerkende gebouwen van de stad. Aan de imposante afmetingen kun je zien dat Veere vroeger een welvarende plaats was. De Campveerse Toren is nog een overblijfsel van de vroegere stadsverdediging. 

Veerse Meer

Historisch Veere ligt aan de rand van het Veerse Meer. Vanaf het water zie je de stad al van ver liggen, met het kenmerkende silhouet van de Grote Kerk. Je kunt vanaf het water direct de haven van Veere binnenvaren. Vanaf de terrassen aan de haven heb je mooi uitzicht over het Veerse Meer. Op drukke dagen is het een wirwar aan kleurige zeilen op het water. Veel fietsers en wandelaars doen ‘een rondje Veerse Meer’ met als start- of eindpunt de stad Veere.

Vanaf Vrouwenpolder is Veere ca. 15 minuutjes fietsen.

Domburg

Heerlijk shoppen en wandelen in Domburg

Domburg: de mondaine badplaats én kunstenaarskolonie. Schilders Piet Mondriaan en Jan Toorop kwamen er speciaal voor naar de Walcherse kust: het bijzondere licht in Domburg. De plaats is al sinds jaar en dag bekend vanwege zijn gezonde lucht en bijzondere licht. 

Zierikzee

Rijke historie en met meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad!

Havenstad Zierikzee heeft een rijke historie en meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad. Zierikzee had al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. Veel daarvan is nu nog te zien.

Zierikzee is een kleine stad met een grootse historie en dat zie je vandaag de dag nog steeds. In en rond het compacte stadshart staan ruim vijfhonderd monumenten. Daarmee zit Zierikzee stevig in de top tien van Nederlandse monumentensteden. Je kunt hier makkelijk een paar uur ronddwalen en je vergapen aan pleinen, steegjes, de oude stadshavens en imposante gevels. Dat gecombineerd met winkels en gezellige terrassen maakt Zierikzee een prima bestemming voor een dagje shoppen en rondsnuffelen of een weekendje weg.

Stadhaven Zierikzee

De haven speelde eeuwenlang een belangrijke rol in Zierikzee. De stad verdiende zowel aan de handel als de visserij. Je kunt niet om de haven heen bij een bezoek aan Zierikzee. Je kunt er langs wandelen, een terrasje pakken, of iets meer meekrijgen over de historie bij Museumhaven Zeeland. Je vindt er klassieke Zeeuwse platbodems en andere historische schepen en je kunt een rondvaart maken. Je krijgt er niet alleen iets mee over de historie van Zierikzee, maar over de hele Zeeuwse scheepvaart.