Duurzaamheid past heel goed bij het profiel en de ambitie van Breezand Vakanties. Naast comfort, luxe en kwaliteit staat duurzaamheid steeds hoger op de verlanglijst van de gast. Onze gasten komen voor de mooie omgeving en de weldadige rust naar de accommodaties. Deze unieke omgeving moet uitstekend onderhouden en met respect gekoesterd worden. Breezand Vakanties adviseert en motiveert de privé-eigenaren van de verhuuraccomodatie om energie- en warmtebesparende en energieopwekkende investeringen aan hun huis of appartement door te voeren. Dit resulteert op dit moment al in zes energiezuinige groepshuizen zonder gasmeter en zo’n twintig huizen met zonnepanelen voor warmte- en/of energieopwekking.

De hoge isolatie- en ventilatiewaarden in het gebouw en het gebruik van intelligente systemen, zoals koude- warmteopslag, zonnepanelen en verlichtingssensoren dragen bij aan de leefbaarheid en het comfort in de suites en openbare ruimtes.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel niet alleen oog hebben voor winst, maar net zo goed voor mens en milieu, is een kernwaarde van Breezand Vakanties. Op welke manier dat in onze bedrijfsvoering tot uiting komt, zetten we graag voor u op een rij.

Gasloos Duinhotel met comfort, luxe en duurzaamheid

Het receptiegebouw biedt alle comfort en kwaliteit aan de gast. Om dit mogelijk te maken is er bouwtechnisch gebruik gemaakt van de nieuwste installatietechnieken die het energieverbruik optimaal minimaliseren en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken.

Een duurzaam karakter heeft, naast het creëren van onderscheidend vermogen, ook voordelen in de exploitatiefase van het gebouw. Een belangrijke besparing zit in de energiezuinige bouw en inrichting van het pand. Goede isolatie in het gebouw en het gebruik van intelligente systemen, zoals koude- warmteopslag, zonnepanelen en verlichtingssensoren dragen bij aan een lagere energierekening. Daarnaast kunnen de kosten worden teruggebracht met energiezuinige apparatuur en verlichting. Ook op operationeel niveau zijn vele mogelijkheden voor handen om zowel duurzamer als kostenefficiënter te werken. Met het receptiegebouw willen we uitblinken met de vele faciliteiten, een zo laag mogelijke uitstoot en een zo hoog mogelijke GPR-score, dit alles in combinatie met optimaal comfort en leefbaarheid voor onze gasten.

Wij kopen groene stroom in

Wij zijn aangesloten bij ENGIE. ENGIE levert altijd positieve energie van zon, wind, water en lokale biomassa. Met name afkomstig uit Nederland, waarbij wij gekozen hebben voor zon, wind en water. ENGIE heeft rechtstreeks contact met duurzame energieproducenten uit Nederland, maar ook uit Europa. Wij beschikken over een eigen groencertificaat en in onze receptie kunt u live het verbruik van ons receptiecomplex bekijken.

Duurzaam verwarmen en koelen in uw Suite

Alle suites van ons Duinhotel zijn voorzien van het modernste VRF-systeem, een compleet klimaatsysteem voor koelen en verwarmen dat individuele instelling mogelijk maakt en een hoog comfort met een laag energieverbruik combineert.

verantwoord en luxe ontbijten

Het uitzonderlijk uitgebreide ontbijtbuffet in Brasserie Dune bevat naast Fairtrade producten ook verse zuivelproducten van de lokale boerderij, waaronder dagverse melk. 

Zonnepanelen op alle Beachhouses

Alle Beachhouses voorzien van zonnepanelen, er is een berekening gemaakt om een juist aantal panelen te plaatsen om voldoende energie op te wekken voor het voorzien van de slaapstrandshuisjes en een groot deel van het verbruik van onze buurman op het strand Strandrestaurant De DAM.