MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel niet alleen oog hebben voor winst, maar net zo goed voor mens en milieu, is een kernwaarde van Breezand Vakanties. Op welke manier dat in onze bedrijfsvoering tot uiting komt, zetten we graag voor u op een rij.

De ambitie van Breezand Vakanties

Naast comfort, luxe en kwaliteit staat duurzaamheid steeds hoger op de verlanglijst van de gast. Onze gasten komen voor de mooie omgeving en de weldadige rust naar de accommodaties. Deze unieke omgeving moet uitstekend onderhouden en met respect gekoesterd worden.

Breezand Vakanties adviseert en motiveert de privé-eigenaren van de verhuuraccomodatie om energie- en warmte besparende en energieopwekkende investeringen aan hun huis of appartement door te voeren. Dit resulteert op dit moment al in zes energiezuinige groepshuizen zonder gasmeter en zo’n twintig huizen met zonnepanelen voor warmte- en/of energieopwekking.

Op initiatief van Breezand Vakanties hebben veel eigenaren nu ook een slimme thermostaat geïnstalleerd. Dit maakt verwarmen zonder te verspillen een stuk makkelijker.  

Wij kopen groene stroom in

Wij zijn aangesloten bij ENGIE. ENGIE levert altijd positieve energie van zon, wind, water en lokale biomassa. Met name afkomstig uit Nederland, waarbij wij gekozen hebben voor zon, wind en water. ENGIE heeft rechtstreeks contact met duurzame energieproducenten uit Nederland, maar ook uit Europa. Wij beschikken over een eigen groenstroom inkoopcertificaat.

Gasloos Duinhotel met comfort, luxe en duurzaamheid

Het receptiegebouw biedt alle comfort en kwaliteit aan de gast. Om dit mogelijk te maken is er bouwtechnisch gebruik gemaakt van de nieuwste installatietechnieken die het energieverbruik optimaal minimaliseren en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken.

Een duurzaam karakter heeft, naast het creëren van onderscheidend vermogen, ook voordelen in de exploitatiefase van het gebouw. Een belangrijke besparing zit in de energiezuinige bouw en inrichting van het pand. Goede isolatie in het gebouw en het gebruik van intelligente systemen, zoals koude- warmteopslag, zonnepanelen en verlichtingssensoren dragen bij aan een lagere energierekening. Daarnaast kunnen de kosten worden teruggebracht met energiezuinige apparatuur en verlichting. Ook op operationeel niveau zijn vele mogelijkheden voor handen om zowel duurzamer als kostenefficiënter te werken. Met het receptiegebouw willen we uitblinken met de vele faciliteiten, een zo laag mogelijke uitstoot en een zo hoog mogelijke GPR-score, dit alles in combinatie met optimaal comfort en leefbaarheid voor onze gasten.

Duurzaamheid in uw Suite

Alle suites van ons Duinhotel zijn voorzien van het modernste VRF-systeem, een compleet klimaatsysteem voor koelen en verwarmen dat individuele instelling mogelijk maakt en een hoog comfort met een laag energieverbruik combineert.

Een duurzaam kopje koffie. De capsules van het Nespresso apparaat op uw suite worden gerecycled.

De verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris die u terug vind in de badkamer worden in Nederland geproduceerd en zijn 100% vegan. Ook zitten de producten in hervulbare  verpakkingen, hiermee wordt eenvoudig afval bespaard. Lees hier het verhaal van Marie-Stella-Maris. Interesse in een product van Marie-Stella-Maris? Bij de receptie bieden wij een klein assortiment aan van hun producten. 

Bij het maken van een hotelreservering krijgt u via onze website de mogelijkheid om aan te geven of u wel of geen gebruik wenst te maken van de dagelijkse schoonmaak service. Als dank voor uw duurzame gedachte doneren wij 3 euro per vervallen schoonmaak  aan het Zeeuws Landschap.

Uiteraard worden de handdoeken wanneer gewenst verschoont. U kunt uw vuile handdoeken deponeren in het daarvoor bestemde wasmandje op uw kamer.

Op dit moment wordt de minibar op de kamer nog voorzien van water in plastic flesjes, maar in februari 2023 verdwijnen de flesjes uit de minibar en wordt er in het hotel een zelf watertap punt geïnstalleerd.

Met een KRNWTR+ waterkoeler tapt u onbeperkt lokaal gefilterd, gekoeld en bruisend water. Dat scheelt heel wat plastic afval en onnodige transportkilometers. Lekker duurzaam dus! 

verantwoord en luxe ontbijten

Bij Brasserie Dune kunt u terecht voor een heerlijk ontbijt. Er wordt hier gewerkt met dagverse producten,  die veelal bij lokale leveranciers worden ingekocht.  Zo komen de producten nooit van ver. Alle gerechten worden in de keuken bereid op een inductie kookplaat.

Tijdens de lunch, borrel en diner wordt er zoveel als mogelijk rekening  gehouden met het gebruik van duurzame alternatieven. Zo krijgt u bij de koffie een koekje zonder verpakking, worden er rietjes van #geenplastic gebruikt, de rietjes worden gemaakt van suikerriet.
Uw fles water wordt getapt uit een watertap van KRNWTR. Uw water wordt dus lokaal getapt, zonder transport en zonder single-use verpakking.

De Brasserie bestaat uit twee delen.  Zodra het hotel is volgeboekt of er een groot aantal diner reserveringen zijn wordt het tweede deel van de Brasserie (het overdekte terras) gebuikt. Zo wordt onnodig een ruimte warm stoken voorkomen.

Zonnepanelen op alle Beachhouses

Alle Beachhouses voorzien van zonnepanelen, er is een berekening gemaakt om een juist aantal panelen te plaatsen om voldoende energie op te wekken voor het voorzien van de slaapstrandshuisjes en een groot deel van het verbruik van onze buurman op het strand Strandrestaurant De DAM.

Energie neutraal recreëren op het strand: Breezand Beachhouses

De Breezand Beachhouses van Breezand Vakanties bieden een unieke en duurzame ervaring voor recreatie op het strand. Gelegen aan de kust, zijn de Beachhouses volledig energieneutraal in hun gebruik, hierdoor kunnen onze gasten genieten van een ontspannen verblijf zonder schade toe te brengen aan het milieu.

De Beachhouses zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve technologieën en milieuvriendelijke materialen. Zonne-energie wordt optimaal benut dankzij zonnepanelen op het dak, die niet alleen voorzien in de energiebehoefte van de accommodaties, maar ook bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Daarnaast maakt Breezand Beachhouses gebruik van geavanceerde waterbesparende systemen en milieuvriendelijke bouwmethoden om de impact op het ecosysteem te minimaliseren.

Het streven naar duurzaamheid gaat hand in hand met het behoud van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Breezand Beachhouses is trots op het feit dat het niet alleen een plek is voor ontspanning en recreatie, maar ook een voorbeeld van hoe toerisme en milieuvriendelijkheid harmonieus kunnen samengaan. Door te kiezen voor een verblijf bij Breezand Beachhouses, dragen gasten bij aan het behoud van de kustlijn en het creëren van een duurzamere toekomst voor recreatie op het strand.